آرتریت چیست؟

آرتریت

آرتریت به التهاب مفصل اشاره می کند. التهاب می تواند هریک از ساختارهای اساسی درون مفصل شامل: دیواره مفصل (سینوویوم)، استخوان ها، غضروف، یا بافت های حمایتی را تحت تأثیر قرار دهد.علایم شایع آرتریت شامل درد، خشکی و تورم مفصل است. این شرایط می تواند یک یا تعداد زیادی مفصل را در بدن تحت تأثیر قرار دهد.


علل زیادی می توانند باعث به وجود آمدن آرتریت شوند، اگرچه برخی شایع تر از بقیه هستند. بعضی انواع آرتریت به خوبی به درمان پاسخ می دهند و بدون به جا گذاردن هیچ اثر طولانی مدتی برطرف می شوند در حالی که کنترل برخی دیگر 

مشکل تر است و می توانند ناتوان کننده باشند.


علل آرتریت:

علل زیادی می توانند آرتریت ایجاد کنند. این علل شامل فرسودگی مرتبط با سن، عفونت ها، شرایط اتوایمیون، صدمات و... هستند.

علایم آرتریت:

علایم مفصلی: شایع ترین علایم آرتریت شامل درد و خشکی مفصل است. همچنین ممکن است حساس بودن مفصل، تورم و محدودیت حرکت یک یا تعداد بیشتری مفصل هم وجود داشته باشد. پوست اطراف مفصل نیز گاهی قرمز است.

دو نوع اصلی آرتریت وجود دارد: آرتریت التهابی که به وسیله شرایط روماتولوژیک یا عفونت ایجاد می شود و آرتریت غیر التهابی که به علت صدمه، افزایش سن یا سایر علل ایجاد می شود. مثال های آرتریت التهابی شمل نقرس و آرتریت روماتوئید است. مثال آرتریت غیر التهابی استئوآرتریت (آرتروز) است. محل، زمان والگوی درد مفصل و نیز وجود تورم و علایم خارج مفصلی (مثل راش (بثورات پوستی)) می تواند به افتراق بین نوع التهابی و غیر التهابی کمک کند.

آرتریت التهابی: آرتریت التهابی معمولاً باعث خشکی مفصل در هنگام استراحت بخصوص خشکی صبحگاهی می شود. انواع مشخصی از آرتریت التهابی مثل آرتریت روماتوئید و لوپوس اریتماتوسیستمیک، مفاصل را در هر دو سمت بدن تحت تأثیر قرار 

می دهند.


آرتریت غیرالتهابی:آرتریت غیر التهابی معمولاً باعث دردی می شود که با حرکت و افزایش وزن بدتر می شود و هنگام استراحت برطرف می شود.مفاصل در یک یا دو سمت بدن ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند.

تشخیص آرتریت: روند تشخیص آرتریت شامل مراحل زیادی است. شرح حال پزشکی و معاینه فیزیکی معمولاً کمک کننده ترین اطلاعات را فراهم می کند. گاهی آزمایش، تصویربرداری و سایر روش ها لازم است.

آزمایش و تصویربرداری: آزمایش و تصویربرداری ممکن است گاهی، اما نه همیشه، برای تشخیص آرتریت مورد نیاز باشد.

 آزمایش های خونی ممکن است پیشنهاد شود.اگر شک به آرتریت روماتوئید یا لوپوس باشد، آزمایش خون برای اتوآنتی بادی هایی که به طور شایع در این بیماری ها وجود دارد می تواند کمک کننده باشد.

آزمایش مایع داخل مفصلی که مایع سینوویال نامیده می شود، اغلب در تشخیص علت آرتریت  کمک کننده است. مایع با گذاشتن سوزنی ویژه داخل مفصل و کشیدن نمونه برداشته می شود. این  کار تپ (tap) (بیرون کشیدن) مایع مفصلی نامیده می شود. بررسی مایع مفصلی بخصوص برای اطمینان یافتن از این که آرتریت التهابی است و در تشخیص  آرتریت عفونی (به علت باکتری) از نقرس یا نقرس کاذب کمک کننده است.

عکس برداری (رادیوگرافی) ساده تصویری از )جزئیات( استخوان ها فراهم می کند. سایر روش های تصویربرداری مثل سونوگرافی، ام آرای و سی تی اسکن تصاویری از بافت درون و اطراف مفصل فراهم می کند. یک یا تعداد بیشتری از این تصویربرداری ها ممکن است درخواست شود تا تشخیص اروزیون استخوان (ساییدگی، خوردگی...)،  شکستگی ها، رسوبات کلسیم یا تغییرات در شکل یک مفصل داده شود.

برای بسیاری از انواع آرتریت تغییرات مفصل در تصویر (گرافی) برای ماه ها و حتی سال ها قابل دیدن نیست. به هر حال تصویربرداری اغلب برای مراقبت از بیمار در طول زمان کاربرد دارد.

چه موقع کمک بخواهیم؟

بعضی علایم و نشانه های آرتریت نیازمند مراقبت فوری است. اگر شما یک یا تعداد بیشتری مفصل متورم وهر یک از علایم زیر را دارید می بایست هرچه سریع تربه پزشک مراجعه کنید.

-تب

-کاهش وزن

-ناتوانی در زمینه عملکرد به علت درد مفصل

-حس کلی بیمار بودن (احساس بیماری)

-ضعف ناگهانی گروه خاصی از مفاصل

-درد سوزشی، بی حسی یا سوزن سوزن شدن

درمان ارتریت بسته به علت خاص آن دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.