ستاره شناسان مجمـــوعـهای شگفتانگیزی از ستارگان را در کهکشان مارپیچی راه شیری کشف کردند که با سرعتی فوق سریع در حرکت می باشند و ظاهرا نیرویی مرموز در حال بیرون کردن آنها از کهکشان است.
این ستاره های خورشید مانند فوق سریع با سرعتی بیش از یک میلیون مایل در ساعت از چنگال گرانش فرار کرده و به بیرون کهکشان پرتاب می شوند، در تصویر چگونگی حرکت این ستاره ها به وسیله نوارهای رنگی نشان داده شده است. طراحی گرافیک توسط جولی ترنر، دانشگاه واندربیلت
دانشمندان و ستارهشناسان ناسا در رویدادی غیر مترقبه مجموعهای از
ستارگان فوقسریع (Hypervelocity Stars) شبیه خورشید را با سرعت بسیار
بالایی کشف کردهاند که در حدود یک میلیون مایل در ساعت در حال گریز از
نیروی جاذبه کهکشان راه شیری هستند. آنچه ستارهشناسان را متحیر کرده، سرعت
ماورای تصور این ستارگان است که با قدرتی اعجاببرانگیز حد و مرزهای
نیروی گرانشی را در هم شکستهاند و از دایره نفوذ جاذبه گذشتهاند.
ستاره شناسان پیش از این میدانستند که مشابه چنین اتفاقی میتواند برای
سیستمهای ستارهای دوتایی رخ دهد. زمانیکه سیستم ستارههای دوتایی در
دام سیاهچالهها گرفتار میشوند، تحت شرایط مناسب یکی از آنها به سوی
سیاهچاله کشیده میشود، در حالیکه ستاره همدم آن در اثری مشابه قلابسنگ
با سرعتی باور نکردنی به خارج از میدان گرانش سیاهچاله پرتاب میشود.
پیش از این نیز دانشمندان در تحقیقهای خود به وجود ۱۸ ستاره آبی و پر
سرعت پی برده بودند که از لحاظ خصوصیات ظاهری و مواد ترکیبی نیز با سایر
ستارههای کهکشان راه شیری متفاوت هستند. اما محققان دسته جدیدی از ۲۰
ستاره فوقسریع خورشیدمانند را کشف کردهاند که ظاهرا از هسته کهکشان
سرچشمه نمیگیرند. در نتیجه منشاء آنها برای اخترشناسان به معمایی تبدیل
شده است.
«لورن پالادنیو» از محققان و ستارهشناسان این پروژه در گفتوگو با
خبرنگاران محلی اعلام کرد: ابرستارگان رؤیت شده، آبی رنگ و در مرکز کهکشان
مارپیچی راه شیری قرار دارند. اما هنوز سناریوهای محتمل زیادی باقی مانده
است: اندرکنش با خوشههای ستارهای کروی، دنبالههای کشندی یا فورانهای
ابرنواخترهای مستقر در صفحه کهکشان.
البته مشکلی کوچکی درباره کشف اخیر وجود دارد: اندازهگیری سرعت ستارگان
نیازمند ثبت دقیق موقعیت آنها برای چندین دهه است. اگر تعداد اندکی از این
اندازهگیریها اشتباه باشد، آنگاه به نظر میرسد که ستارگان با سرعتی
بسیار سریعتر از واقعیت در حال حرکت هستند. اما محققان عقیده دارند بخش
اعظم ستارگان کشف شده کاندیداهایی واقعی برای پدیده ناشناخته ذکر شده
هستند.
faeze
پدر وارد اتاق دخترش شد و نامه اى رو روى تختخواب دید.
نامه رو با دستانى لرزان خواند.
متن نامه این بود:
با پشیمانى و تأسف شدید باید بهت بگویم که من با پسرى که دوستش دارم فرار کردم
با اون عشق حقیقى را پیدا کردم و او را خیلى دوست دارم حتى با وجود اینکه در بینى و گوشهایش حلقه میگذارد و انواع و اقسام خالکوبى روى بدنش دارد بابا فقط این نیست...
من حامله هستم!!
و او به من میگوید که در زندگى خوشبخت خواهیم شد.او تصمیم گرفت که در جنگل باهم زندگى کنیم و بچه هاى زیادى به دنیا بیاوریم و این یکى از آرزوهاى من است او به من گفت که تریاک ضررى برایمان ندارد و اون رو به خاطر دوستاش که برایمان کوکایین میارند در مزرعه میکاریم
بابا خاطر جمع باش که ما داریم دعا میکنیم که دانشمندان دوایى براى ایدز پیدا کنند چرا که مرد زندگیم واقعا استحقاقش رو داره
بابا نگران نباش من 15 سال سن دارم و میدونم که چطور از خودم مراقبت کنم روزى میرسد که بیام و سر بهت بزنم که با نوه هات آشنا بشى
دخترت
پاورقى:
بابا باهات شوخى کردم.من خونه همسایه هستم فقط میخواستم بهت نشون بدم که همیشه در زندگى چیزهایى هست که بدتر از: " کارنامه " باشند...اون روى میز است...!!!
لیـ لا
انرژی و ماده تاریک، وجود ماده بیش از ضد ماده و نظریه ریسمان و جهان های موازی و … از جمله اسرار حل نشده علم فیزیک محسوب میشوند که دانش پیشرفته بشر هنوز نتوانسته پاسخ مناسبی برای آنها بیابد.
به گزارش ایسنا، در سال 1900 میلادی «لرد کلوین» فیزیکدان انگلیسی تأکید کرد که موضوع جدیدی برای کشف کردن در فیزیک وجود ندارد و آنچه که باقی مانده، تنها اندازه گیریهای بسیار دقیق است؛ اما در طول سه دهه موضوعات مکانیک کوانتومی و نظریه نسبیت اینشتین، انقلابی در علم فیزیک بوجود آورد. در حال حاضر هیچ فیزیکدانی جرأت ندارد از کامل شدن دانش بشری در خصوص جهان سخن بگوید و هر کشف جدید، جعبه اسرار آمیزی بزرگتری از ناشناختهها را پیش روی محققان میگشاید و سوالات فیزیک تازهتری مطرح میکند
ادامه مطلب....
اگر فکر میکنید که در جای خود روی زمین محکم و ثابت ایستادهاید دوباره فکر کنید و کمربند خود را محکم کنید زیرا شما به همراه زمین در حال حرکت و سفر هستید، نه تنها ثایت نیستید بلکه حرکتهای مختلفی را در فضا تجربه میکنید، در زیر به اختصار این حرکات را شرح می دهیم.
1) حرکت وضعی: حرکتی است که ما به دلیل چرخش زمین به دور محورش داریم. وقتی زمین در هر 24 ساعت یک بار به دور خود می چرخد، هرنقطه ای روی سطحش دایره ای را در فضا طی می کند که شعاع این دایره برابر است با فاصله عمودی آن نقطه تا محور چرخش زمین. در دو قطب زمین این شعاع صفر و سرعت صفر و در استوا برابر با شعاع زمین است و بنابراین با سرعتی معادل ۱۶۰۰ کیلومتر بر ساعت می چرخد.
ادامه مطلبــــــ
بیگ بنگ: فیزیکدانان دانمارکی با استناد به معادلات ریاضی ادعا میکنند جهان در آستانه فروپاشی است و هر آنچه درون آن قرار دارد دیر یا زود در قالب یک گلوله متراکم درهم فشرده خواهد شد.
به گزارش همشهری آنلاین، به گفته ینس کروگ و تیم فیزیکدانان نظری، فرایند فروپاشی جهان درحال حاضر آغاز شدهاست. به اعتقاد آنها دیر یا زود تغییری شدید در نیروهای جهان منجر افزایش شدید جرم ذرات خواهد شد و این وزن جدید ماده را در قالب گلولهای کوچک و بسیار داغ فشرده خواهد ساخت و در نهایت جهانی که ما میشناسیم، به کلی نابود خواهد شد. این فرایند خشن انتقال فاز نامیده شده و به فرایندی شباهت دارد که در آن آب به بخار تبدیل میشود و یا آهنربا با حرارت شدید قدرت خود را از دست میدهد.
براساس نظریه هیگز، چنین فرایندی در یک دهم یک میلیاردم ثانیه پس از بیگ بنگ یا انفجار بزرگ رخ داده و در تار و پود فضا و زمان تغییر ایجاد کردهاست. در این انتقال فاز فضای خالی مملو از مادهای نامرئی شدهاست که اکنون آن را با نام میدان هیگز میشناسند. برخی از ذرات بنیادین با این میدان واکنش نشان داده و انرژی به دست میآورند،این انرژی ذاتی همان جرم ذرات است.
محققان دانشگاه جنوب دانمارک با استفاده از معادلات ریاضی کشف کردهاند که میدان هیگز میتواند در دو حالت وجود داشتهباشد، درست مانند ماده که میتواند جامد یا مایع باشد. این میدان در حالت دوم چند میلیارد برابر نسبت به آنچه محققان تاکنون مشاهده کردهاند سنگینتر میشود. درصورتی که چنین میدانهای فوقسنگین هیگز وجود داشتهباشند، در این صورت حبابی از این حالت میتواند در هر لحظهای در هر نقطهای از جهان ایجاد شده و با سرعت نور بزرگ و بزرگتر شود و به تمامی فضا نفوذ کرده و میدان هیگز را از حالت کنونی به حالت دوم تبدیل کند.
به این شکل تمامی ذرات بنیادین درون حباب نسبت به ذرات خارجی سنگینتر شده و با انباشته شدن برروی یکدیگر، نقطهای مرکزی بسیار سنگین و متراکمی را ایجاد میکنند. به گفته ینس کروگ محقق دانشگاه جنوب دانمارک،پیش از این چنین انتقال فازی در نظریهها و معادلات زیادی مطرح شده بودند،اما تردیدهایی درمورد آنها وجود داشت که محاسبات جدید این تردیدها را نیز برطرف ساخته است، از این رو احتمال فروپاشی جهان تحت تاثیر چنین فرایندی بسیار امکانپذیر و شدنی است.
به گفته دانشمندان این پدیده از جایی از جهان آغاز شده و سپس به سرعت در سرتاسر جهان پخش خواهد شد و شاید این فروپاشی اکنون از نقطهای از جهان آغاز شدهباشد. البته به همان اندازه که وقوع این فروپاشی محتمل است، رخ ندادن آن نیز از احتمال بسیار بالایی برخوردار است زیرا پیش نیاز وقوع این فرایند وجود ذراتی ابتدایی مانند ذرات هیگز و دیگر ذرات ناشناخته است که جهان را در برگرفتهاند و پیشبینی دقیق وقوع چنین رویدادی نیازمند شناسایی دقیق این ذرات خواهد بود.
faeze
افزایش روزافزون مصرف انرژی سبب شده تقاضا برای آن به شکل چشمگیری افزایش یابد. برخی از کارشناسان پیشبینی میکنند تا چند سال آینده شاهد شوک بزرگی در زمینه عرضه انرژی خواهیم بود که درست به اندازه بحران اقتصادی چند سال گذشته میتواند بر روند زندگی مردمان تأثیرگذار باشد.
ادامه مطلب (دوستان طولانیه ولی جالبه )
ادامه مطلب ... ناسا همزمان با پایان سال 2012 میلادی، مجموعه ای از برترین تصاویر تهیه شده توسط تلسکوپ فضایی هابل در سال جاری را مرور کرده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، چرخش گازهای رنگارنگ، گرد و غبار و ستارگان بی شمار که پهنای کائنات را در بر گرفته اند، در تصاویر زیبا و درخشان تلسکوپ فضایی هابل دیده می شوند.
ادامه مطلب........
ادامه مطلب ...ستاره شناسان اولین ماه فرامنظومه شمسی را در فاصله 1800 سال نوری از زمین کشف کردند.
وجود قمرهای فرامنظومه شمسی از زمانهای قدیمی پیش بینی شده بود و فرصت جذاب و دست نیافتی در این رابطه که برخی از آنها می توانند دنیایی قابل سکونت باشند را ارائه کرده بودند.
ستاره شناسان اکنون یک ماه جدید و سیاره فرامنظومه شمسی آن را کشف کرده اند که دور از هر گونه ستاره ای در این کیهان بزرگ به سر می برند.
درحالی که اکثر یک هزار سیاره فرامنظومه شمسی کشف شده تاکنون به واسطه تحلیل تغییرات نور ستاره های آنها شناسایی شده است، معدودی از آنها با استفاده از تکنیکی به نام ریزهمگرایی گرانشی مشاهده شده اند.
وقتی یک جسم از مقابل یک ستاره دور عبور می کند و این گذر از زمین دیده می شود، گرانش این جرم نور ستاره پس زمینه را خم می کند و آن را چون یک لنز متمرکز می کند و موجب می شود که اگر ستاره از یک زاویه خاص مشاهده شود، به صورت موقت روشن تر به نظر برسد.
دیوید بنت از دانشگاه نوتردام در ایندیانا و همکارانش اظهار داشتند که آنها با استفاده از چندین تلسکوپ در سراسر دنیا، در سال 2011 یک رویداد ریز همگرایی مشاهده کرده اند.
آنها ابتدا نور یک ستاره دور را مشاهده کردند که نورش به 70 مرتبه روشنتر از روشنی عادی خود تبدیل شده بود. یک ساعت بعد این نور برای لحظاتی روشن تر شده بود.
این مشاهدات نشان می دهد که یک جسم بزرگ از مقابل این ستاره گذشته و پس از آن یک جسم کوچکتر عبور کرده است. اگرچه مشخص نیست که آیا این دو جسم آسمانی یک سیاره و ماه آن است اما این تیم تحقیقات دو سناریو محتمل برای اطلاعات تکنیک ریزهمگرایی خود فراهم کرده اند.
در سناریو اول، یک جفت جسم آسمانی که نسبتا نزدیک به منظومه شمسی ما هستند ( در فاصله 1800 سال نوری) و از یک سیاره چهار برابر جرم مشتری و یک قمر نصف جرم زمین تصور شده است که اگر این فرضیه درست باشد در آن صورت این تیم تحقیقاتی اولین ماه فرامنظومه خورشیدی را کشف کرده اند.
اگرچه در سناریو دوم، یک جفت جسم آسمانی که بسیار دورتر از ما هستند، تصور شده است ؛ این جفت از یک ستاره بسیار کوچک و یا یک ستاره ناموفق که به آن کوتوله قهوه ای گفته می شود و همچنین یک سیاره به جرم سیاره نپتون منظومه شمسی ما تشکیل شده است
faeze