ستارگان معلق: از دید یک رصدخانه نیوزلندی، این طور به نظر می رسد که خوشه ستارهای جوان NGC 6193 (مرکز تصویر) در میان سحابی NGC 6188 معلق است؛ سحابی که خود نیز مملو از هزاران ستاره رنگی و کمنورتر است. سحابی NGC 6188 یک سحابی گسیلشی (نشری) عظیم در فاصله 4 هزار سال نوری از زمین است که در صورت فلکی آتشدان (Ara) قرار دارد.
غبار ستارهای: بر بالای قله کلیمانجارو، بازوی کهکشان راه شیری آسمان پوشیده از غبار ستارهای را میشکافد. این تصویر زیبا در نزدیکی شهر موشی در کوهپایههای جنوبی کلیمانجارو گرفته شده است. لکه تقریبا شیریرنگ کوچکتر سمت چپ تصویر ابر ماژلانی کوچک است؛ کهکشانی کوتوله در فاصله 300هزار سالنوری از زمین که خانه میلیونها ستاره است.
کهکشان کوتوله: در فقدان بازوهای فراگیر همانند کهکشان راه شیری، کهکشان کوتوله DDO 82 (که در عکسهای اخیر تلسکوپ فضایی هابل به تصویر کشیده شده است) شبیه ابری از بخار به نظر میرسد. در فاصله 13 میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی دب اکبر، کهکشان DDO 82 جزو کهکشانهای مارپیچی ماژلانی به شمار میرود.
مهد کودک ستارهای: این تصویر سرشار از نور صورتیرنگ بهترین تصویر تهیه شده تا به امروز از یک مهد کودک ستارهای زنده است که با نام سحابی NGC 6357 شناخته میشود. این تصویر به تازگی منتشر شده در نور مرئی، توسط تلسکوپ خیلی بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) واقع در شیلی تهیه شده است.
نوارهای رنگی نشان دهنده درخشش گاز و غبار هستند، در حالی که نقاط آبی و سفید ستارگان داغ جوانی را نشان میدهند که درون این سحابی میدرخشند. سحابیNGC 6357 که به دلیل شکلهای خیالانگیز یک جمجه و کبوتر که در تصاویر فروسرخ این ابر کیهانی دیده میشود به نام سحابی «جنگ و صلح» نیز شناخته میشود، در صورت فلکی عقرب و در فاصله 8 هزار سال نوری از زمین قرار دارد.
زمین پویا: این نمایش افلاکنما جدید ناسا به نام «زمین پویا: سیاحت موتور آب و هوایی زمین» ذرات خورشیدی را نشان میدهد که چگونه وقتیکه به سرعت مشغول عبور از اطراف میدان مغناطیسی زمین هستند منحرف میشوند. این عکس فروان جرم تاج خورشید –انفجاری از ذرات باردار از جو بالایی خورشید- را در مقیاس کامل نشان میدهد.
زمانیکه این ذرات به زمین میرسند، در اثر اندرکنش با مولکولهای جو زمین شفق شمالی و جنوبی را ایجاد میکنند. در شرایط مناسب، فوران تاج خورشید میتواند طوفانهای خورشیدی شدیدی را به راه اندازد که باعث صدمه ماهوارهها یا قطع خطوط برق میشود.
دهانه میکیموس: مطمئنا شرکت دیزنی در سیاره عطارد پارک تفریحی باز نکرده است (البته هنوز!)، اما به گفته مسولان ناسا این دهانههای برخوردی سطح عطارد -که در تصاویر اخیر فضاپیمای مسنجر از سطح این سیاره تهیه شده است- شباهت عجیبی به شخصیت کارتونی میکیموس دارد.
زیبایی بیکران: در این تصویر که از آسمان کوئینزلند استرالیا گرفته شده است، زیبایی بیکران کهکشان راه شیری خودنمایی میکند؛ کهکشانی که فاصله انتها تا انتهای دیسک ستارهای آن 120 هزار سال نوری است. عکاس این تصویر، راس بنینگ، میگوید: «این عکس به عنوان یک آزمایش گرفته شد، اما من از نتیجه بسیار خوشحالم.»
تیله آبی: بسیاری از مردم عاشق تصویرهایی از زمین هستند که با عنوان «تیله آبی» معروف هستند. این تصویر یکی از همین تصویرها است که به دلیل آنکه مربوط به ناحیه قطب شمال است، شاید چندان با تصور همیشگی شما همخوانی نداشته باشد. با این وجود، علاوه بر ابرهای چرخان ضخیم سفیدرنگ که در عکس غالب هستند، گستردگی بیابانهای یخزده قطبی به خوبی نمایان است.
نمای باشکوه: در این تصویر ماهوارهای که بر فراز اقیانوس آرام گرفته شده است، پدیده نوری رنگین کمان مانندی مشاهده میشود که به شکوه خورشید (Glory) مشهور است. شکوه خورشید که معمولا به شکل حلقههای هممرکز رنگی در جلو مه ظاهر میشوند، زمانی شکل میگیرند که قطرات آب درون ابرها نور خورشید را به سوی یک منبع نوری –که در این عکس خورشید است- پراکنده میکنند. واضحتریی شکوه خورشید زمانی شکل میگیرد که مشاهدهگر به سمت پایین و به ابرهای نازکی با قطراتی به قطر 10 تا 30 میکرومتر نگاه کند.
جاسوس فضایی: در طی 15 ماه گذشته، فضاپیمای نظامی X-37B طی یک پرواز آزمایشی محرمانه مشغول پرواز بر بالای زمین بود. این تصویر فروسرخ که مربوط به یک فیلم ویدئویی است، فرود این شاتل روباتیک را در پایگاه نیروی هوایی واندربرگ در کالیفرنیا در روز سهشنبه به تصویر میکشد.
شناور در هوا: این نمایش زنده تلویزیونی در شبکه تلویزیون دولتی چین، آخرین گام برداشته شده این کشور در راه رسیدن به ایستگاه فضایی سرنشیندار را به تصویر میکشد. فضانوردان چینی، لیو وانگ (چپ)، جینگ هایپنگ (راست) و لو یانگ (راست) درون ماژول مدارگرد آزمایشی این کشور به نام تیانگونگ 1 (به معنای کاخ آسمانی) شناور در هوا دیده میشوند.
لیو یانگ (راست) نخستین زن چینی است که به فضا میرود. به نقل از آژانس خبری دولتی چین، شینهوا، وی در این باره میگوید: «من احساس افتخار میکنم که به نیابت از صدها میلیون زن چینی به فضا پرواز میکنم.»
اینجا چه قدر باحاله!!!خوشم اومد ....بازم میام!!
لیلا: لطف داری عزیزم. حتما بازم بیای
ولی توی نظرسنجی که شرکت نکردی...
...مرسی که از طریق وبلاگم اومدی